Лерой Сане да промени езика на тялото си, ако иска да бъде неизменна част от състава на Германия, препоръча съотборника му Тони Кроос. 

Крилото бе в основата на триумфа на Манчестър Сити във Висшата лига миналия сезон, но не пътува за световното първенство, а в началото на тази кампания се оказа извън титулярите и понякога дори извън групата на Пеп Гуардиола. 

Сега той бе повикан от Йоаким Льов за срещите срещу Франция и Перу, но трябва да покаже, че заслужава мястото си в тима. 

„Понякога имаш чувството, докато го гледаш, че няма значение дали отборът му печели или губи. Той определено трябва да промени и подобри езика на тялото си” заяви Кроос. 

„Той разполага с всичко необходимо да бъде играч от световна класа. Понякога обаче, трябва да му казваш да се представя по-силно. Иначе качествата му са безспорни – техника, скорост, силен ляв крак. Миналия сезон бе фантастичен за Сити, но сега Пеп отново има проблем как да извлече най-доброто от него” добави той. 

Тази вечер Германия приема Франция в интригуващ двубой от Лигата на Нациите, а Сане се очаква да стартира на пейката заради неубедителното си начало на сезона в Англия.