Кардиф – Манчестър Сити, мач от 6-ия кръг на Висшата лига, „Кардиф Сити Стейдиъм”, 17:0д часа, съдия Майкъл Оливър

Контузени за Кардиф: Гунарсон
Контузени за Ман Сити: Мангала, Браво, Де Бройне, Менди

Прогноза

Загубата от Лион в Шампионската лига със сигурност е ядосала Пеп Гуардиола и играчите на Манчестър Сити, което означава единствено проблеми за домакините от Кардиф, които ще приемат шампионите. 

Като добавим и това, че в последните 31 мача срещу новаци Гражданите имат 23 победи и само едно поражение, феновете на домакините едва ли очакват с нетърпение сблъсъка. 

Гостите не могат да си позволят да загубят точки в този мач, за да не изостанат още от лидерите Челси и Ливърпул, така че ще търсят победа на всяка цена, при това убедителна, за да покажат, че колебанията им напоследък са отминали. При последната си визита те направиха равен срещу Уулвърхемптън, което не бе прието добре. 

Бенжамен Менди отново няма да бъде на разположение на Гуардиола, така че на негово място  в защита се очаква пак да играе Фабиан Делф. Серхио Агуеро обаче е възстановен от контузията си, а и току що подписал нов договор аржентинецът ще бъде амбициран да се разпише в своя мач №300 за Небесносините. 

Хората на Нийл Уорнък остават без победа, а и проблемите им в нападение не изглежда да отминават, след като уелсците са отбора с най-малко точни удари във Висшата лига. Те със сигурност ще заложат на битка и агресия, с което ядосаха съперника през януари, когато Джо Бенет контузи Лерой Сане в мача за Купата на Лигата. 
 
При всички положения Манчестър Сити е абсолютен фаворит в сблъсъка и всичко друго освен комфортна победа би било прието като сензация. Гражданите спечелиха 8 от последните си 9 мача, състояли се след сблъсък в Шампионската лига, така че всичко говори в тяхна полза. 
 
Резултат: Кардиф – Манчестър Сити 0:3