Манчестър Сити постигна много важна и трудна победа в Шампионската лига, след като надви Хофенхайм с 2:1 на германска земя, а големият герой бе Давид Силва. 

След загубата от Лион Гражданите бяха под сериозно напрежение, което се увеличи, след като домакините вкараха още в 1-ата минута. 

След това обаче, хората на Пеп Гуардиола направиха обрат, като Серхио Агуеро бързо изравни, а в края дойде и победното попадение, с което тимът взе първите си 3 точки в групата, докато германците останаха с 1.  

В състава на Сити имаше две промени от двубоя с Брайтън, като Венсан Компани и Илкай Гюндоган се появиха вместо Олександър Зинченко и Бернардо Силва. За домакините разликите бяха 3 от предишния мач. 

Началото бе невероятно защото, домакините поведоха още в 44-ата секунда. Защитата на гостите не бе подредена добре, Демирбай изведе Белфодил между двама бранители и последният преодоля Едерсон. Истински шок за Гражданите!

Той обаче не продължи дълго. В 8-ата минута Сане бе изведен зад защитата отляво, макар и при леки съмнения за засада, вратарят Бауман напусна позицията си, за да го затвори, играчът на Сити подаде към Агуеро, чийто удар първоначално бе блокиран, но след това го направи и прати топката в празната врата. 

Последваха атаки и към двете врати, след като мачът бе изключително динамичен. В 15-ата минута Стърлинг пропусна да даде аванс на гостите, след като набра скорост, излезе сам срещу вратаря и стреля, но стражът на домакините успя да отклони в корнер, който не донесе нищо. 

Малко след това Отаменди стреля с глава покрай вратата след корнер. Темпото на мача бе изключително високо и атаките следваха една след друга. Все пак чистите ситуации в тези минути липсваха. 

В 30-ата минута нов корнер за гостите бе засечен от Компани, чийто удар бе много силен, но право в ръцете на Бауман. Минути по-късно Сане преодоля няколко съперници, а след като бе спрян топката се оказа в Агуеро, който от чиста позиция стреля неточно. Секунди след това аржентинецът завъртя майсторски топката към далечния ъгъл, но и този път стражът на Хофе бе на ниво и се отчете с отлично спасяване. 
 
Германците отговориха с удар на Белфодил, който бе спасен от Едерсон, а в 39-ата минута пропуснаха нов шанс. Лапорт върна лошо назад, Белфодил отне и влезе в наказателното поле, след което стреля, но вратарят на Сити спаси насочената в близкия ъгъл топка. До почивката Агуеро остана на сантиметри от гола при един удар и в крайна сметка паузата дойде при 1:1. 
 
Второто полувреме отново започна с положение за домакините, след като Белфодил получи отдясно в наказателното поле и опита нещо средно между удар и подаване, който премина покрай вратата. Гражданите владееха топката, но не можеха да създадат добри положения. 
 
В 59-ата минута Сане покри Едерсон, който бе на път да сгафи излизайки извън наказателното си поле, но не успя да се справи както трябва. Все пак в 72-ата минута Бернардо Силва подаде към свободния Агуеро и той насочи към вратата, но твърде слабо и Бауман спаси. 
 
Скунди по-късно последва и спорен момент, при който гостите поискаха дузпа. Сане нахлу в наказателното поле, бутна топката напред, а хвърлилия се в краката му Бауман не успя да я достигне. Атакуващият футболист падна, но реферът явно прецени, че може би го е направил твърде лесно и не посочи бялата точка. Контактът наистина не бе голям, но може би повечето съдии биха отсъдили дузпа. 
 
Все пак Сити продължи да натиска и в 87-ата минута стигна до победния гол. Защитникът Пош реши да спира топката в наказателното поле, вместо да изчисти едно центриране, Давид Силва му я отне и с остър с левия крак по диагонала осигури трите точки на отбора си. 
 
Хофенхайм – Манчестър Сити 1:2
 
1:0 Белфодил 1
1:1 Агуеро 8
1:2 Д. Силва 87
 
Хофенхайм: Бауман, Бренет, Кадержабек, Хоогма, Акпогума, Пош, Демирбай (89 Хак), Белфодил, Йоелинтон, Грилич (82 Батенкурт), Шалай (54 Крамарич)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Отаменди (64 Стоунс), Лапорт, Фернандиньо, Гюндоган (67 Б. Силва), Д. Силва, Сане, Стърлинг (75 Марез), Агуеро