Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола беше определен за най-добрия треньор за 2018 година в класация на престижното списание Four Four Two.

Зад каталунския специалист остават Зинедин Зидан и Диего Симеоне (Атлетико Мадрид). Французинът все още е без отбор, след като през пролетта отново изведе Реал Мадрид до европейския клубен връх и в края на кампанията напусна по свое желание.

Масимилиано Алегри (Ювентус) и Юрген Клоп (Ливърпул) допълват челната петица. Интересното е, че дубълът на Барселона в Испания от миналия сезон стигна на наставника на тима Ернесто Валверде само за десето място, а пред него е младият треньор на Хофенхайм Юлиан Нагелсман.

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес изобщо не намира място в Топ 50, а доста назад са мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо (25-о място) и наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач, който е 29-и, макар да изведе Айнтрахт Франкфурт до първа купа на Германия от 30 години през пролетта. Малко по-назад (31-а позиция) е мениджърът на Арсенал Унай Емери.

Ето и Топ 20:

1. Пеп Гуардиола (Манчестър Сити)
2. Зинедин Зидан - без клуб
3. Диего Симеоне (Атлетико Мадрид)
4. Масимилиано Алегри (Ювентус)
5. Юрген Клоп (Ливърпул)
6. Дидие Дешан (Франция)
7. Маурисио Почетино (Тотнъм)
8. Маурицио Сари (Челси)
9. Юлиан Нагелсман (Хофенхайм)
10. Ернесто Валверде (Барселона)
11. Тите (Бразилия)
12. Леонардо Жардим - без клуб
13. Еузебио Ди Франческо (Рома)
14. Люсиен Фавре (Борусия Дортмунд)
15. Марселино (Валенсия)
16. Луис Енрике (Испания)
17. Яне Андерсон (Швеция)
18. Антонио Конте - без клуб
19. Филип Коку - без клуб
20. Томас Тухел (ПСЖ)