Мениджърът на Манчестър  Сити Пеп Гуардиола не изпадна в еуфория, въпреки победата над Юнайтед в градското дерби с 3:1. Гражданите запазиха първото си място, но според наставника конкурентите са силни, а и все още има много време до края на сезона. 

„Все още е само ноември. Рано е. Остават много мачове и много неща могат да се случат. Да, доволни сме, нещата се получават, създаваме положения, вкарваме голове и сме в добър ритъм, но още нищо не е сигурно“ заяви той. 

„Важното е, че сме постоянни и през по-голямата част от мачовете сме на ниво. Има обаче и какво да подобряваме. В моместа сме просто 2 точки напред, но Ливърпул и Челси, а и дори и Тотнъм и Арсенал са много качествени. Все пак е хубаво, когато печелим точки срещу конкуренти“ добави Гуардиола. 

Каталунецът не остана никак доволен от действията на Рахийм Стърлинг, който в края на мача правеше трикове и финтове срещу Фелайни и Санчес, прескачайки топката. Пеп се ядоса и веднага след последния сигнал нахлу на терена, викайки „Подай топката, подай топката!“. След мача той оправда играча с младостта му, но и разкри, че ще проведе разговор с него.