Испанският мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола предупреди, че сега отборът трябва да се настрои отново на вълна Висша лига, но се надява вчерашното 2:2 като гости на Лион да е научило играчите как трябва да се борят в Европа, ако искат да постигнат и там успехи.

Домакините от Лион на два пъти повеждаха в резултата, а англичаните трябваше да положат доста усилия, за да изравнят последователно чрез Аймерик Лапорт и чрез Серхио Агуеро. Лион е единственият отбор, който през тази година е нанесъл поражение на тима на Гуардиола и това стана в първата среща от група F на Шампионската лига, когато спечелиха с 2:1 като гости.

Английските шампиони с равенството снощи си гарантираха продължаване във фазата на елиминациите за седма поредна година, но Гуардиола не спира да повтаря как в Европа усилията трябва да са по-големи отколкото у дома.

"Мачът в Лион ни доказа още един път, че Шампионската лига е напълно различно състезание. Играчите са по-добри. Дори когато ги пресираш, те не губят топката. Натискът е много по-голям, обясни Гуардиола.

"Когато хората казват, че е лесно в Шампионската лига, не можете да си представите колко грешат. В Шампионска лига ще бъдем отново през февруари: още една година за Сити в Европейските турнири е добра новина".

Ман Сити спечели титлата в Премиършип със 100 точки през миналата година, вкарвайки повече от 100 гола, но отборът беше елиминиран от Ливърпул на четвъртфинала в Шампионската лига. Червените от Анфийлд трябва пък да излязат от група С, която е доста завързана и всеки от четирите отбора може да продължи напред.

"Снощи показахме отговорност и лична ангажираност, за да вземем точката, която ни беше необходима. Така сега можем вече да се настроим за мачовете до февруари и да балансираме силите си с една седмица по-рано, допълва Гуардиола.

На неговият тим му трябва само точка, за да завърши на 1-а позиция в група F, а последната им среща на 12-и декември е домакинство на Хофенхайм.