Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола успокои нападателя на тима Габриел Жезус, който изпадна в голова суша. Кариоката не се е разписвал в последните осем мача във Висшата лига, но наставникът не е притеснен за формата му.

"Той просто трябва да се отпусне. Аз харесвам начина, по който работи. Вече му казах, че работата ще му се отплати на терена. Габриел ни помага много и аз съм доволен от него. За един футболист футболът не е единствената причина да играе зле. Той е истинска наслада", коментира Гуардиола.

"Той е млад и ще се подобрява още, защото има голямо желание да става по-добър и това е важното. Помага ни много, наистина много. Не ми харесват коментарите, че той не играе добре. Да, нападателите са оценявани според вкараните голове, но ние се нуждаем от включванията му."

"Той прави милион спринтове зад гърбата на защитата. За сравнение Рахим Стърлинг обича да се връща и да комбинира с Давид Силва. И в тази ситуация се нуждаем от специфични качества като спринтовете на Габриел. Той е толкова важен за нас", допълни специалистът.