Уотфорд – Манчестър Сити, мач от 15-ия кръг на Висшата лига, стадион „Викаридж Роуд“, 22:00 часа, съдия Пол Тиърни

Наказан за Уотфорд: Капу
Под въпрос за Уотфорд: Прьодл, Янмаат, Клевърли
Контузени за Ман Сити: Менди, Де Бройне
Под въпрос за Ман Сити: Агуеро, Зинченко

Прогноза

Шампионът на Манчестър Сити ще опита отново да постави преследвача Ливърпул под напрежение и да дръпне с 5 точки пред Червените преди техния мач утре, ако победи Уотфорд като гост, което изглежда доста вероятно да се случи. 

Гражданите продължават да впечатляват с представянето си, докато Стършелите са в труден период, като са без победа в 4 поредни мача, като взеха едва една точка от тях и това със сигурност не предвещава нищо добро за домакините. 

Факт е, че срещу Лестър през уикенда те играха добре и имаха много положения, които обаче пропуснаха, а в края бе изгонен и Етиен Капу, така че играта им остава на добро ниво, но трябва да се изчистят грешките. В атака ситуацията също не е розова – 8 гола в последните 10 срещи. 

Това ще бъде първото домакинство за мениджъра Хави Грасиа, който поднови договора си през миналата седмица и той ще иска да зарадва феновете с позитивен резултат. 

Небесносините обаче са без загуба в 8 мача срещу Уотфорд в ерата на Висшата лига, като спечелиха последните 6, като при последните си две визити на съперника биха с 5:0 и 6:0, което означава доста трудности за отбарата на Стършелите. 
 
Стърлинг и Сане изглеждат неудържими и дори евентуалното отсъствие на Агуеро едва ли ще се усети. Уотфорд спечели последните си 2 домакинства срещу шампиона от предишната кампания, като триумфира срещу Лестър и Челси, но едва ли ще направи нов подвиг сега. 
 
Програмата на Сити е много натоварена, но въпреки това тимът би трябвало да запази концентрацията си и да постигне нов успех, който ще донесе неубходимото спокойствие преди важния сблъсък с Челси в края на седмицата. 
 
Резултат: Уотфорд – Манчестър Сити 0:2