Лестър - Манчестър Сити, мач от 19-тия кръг на Висшата лига, стадион “Кинг Пауър”, 17:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестър Сити ще търси отговор за загубата от Кристъл Палас в гостуването си в Лестър днес. Тимът на Пеп Гуардиола изненадващо загуби с 2:3 преди дни у дома и изостана на 4 точки от лидера в класирането Ливърпул. 

“Трябва да подобрим играта си. Във футбола подобни ситуации се случват. Но трябва да дадем заслуженото и на Кристъл Палас. Това е футболът. Понякога се случва. Отборите тук са много равностойни, имат класа. Трябва да създадем повече възможности за гол”, каза Гуардиола. 

Лестър влиза в двубоя след страхотна победа. “Лисиците” надхитриха с 1:0 Челси като гост след гол на Джейми Варди. Дни по-рано Лестър отпадна от Купата на Лигата от Манчестър Сити след дузпи. 

Домакините ще треперят до последно за участието на Джейми Варди в мача. Нападателят не е напълно възстановен от контузия и мениджърът на тима ще реши в последния момент дали да му даде втори старт в рамките на 5 дни. Твърдо аут за срещата са Даниел Амартей и Мати Джеймс. 

За Сити се завръща Фернандиньо, който пропусна загубата от Кристъл Палас заради контузия. Под въпрос са Давид Силва, Венсан Компани и Данило. Твърдо няма да играят Клаудио Браво и Бенжамен Менди. 

Резултат: 1:3