Саутхемптън - Манчестър Сити, двубой от 20-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Сейнт Мери", начало: 16:15 часа българско време.

Групата на Сити: Eдерсон, Мурич, Отаменди, Компани, Стоунс, Данило, Жинченко, Уолкър, Лапорт, Б. Силва, Фернандиньо, Стърлинг, Марес, Фоудън, Д. Силва, Сане, Агуеро, Жесус

Прогноза на Gol.bg: 

Домакините са на 3 точки от зоната на изпадащите. Мотивацията за поне равенство в този мач ще е много голяма. Шансът им да вземат нещо от срещата обаче е малък. Освен, че са на 16-ото място в класирането, лошото за тях е, че са и слаби домакини.

В последния кръг на първенството Саутхямптън отново напомни за себе си, след като поведе през второто полувреме на Уест Хям и веднага след това допусна обрат и така загуби с 1:2 от "чуковете". 

Нещо типично за "светците" през този сезон е да допускат леки голове. Те са близо до опасната зона и то доста, но много от феновете им заявиха, че са спокойни за оцеляването на отбора си заради новия треньор. 

Все пак Саутхямптън едва ли ще успеят да вземат втората си победа у дома за сезона точно срещу "гражданите", които вече започват да се притесняват сериозно за шансовете си за титла този сезон.

Сити пък започна силно сезона и бе доста време лидер в класирането. Напоследък обаче започна да се отдалечава от върха и в момента е на третото място. Причина за това е, че само за последните четири кръга "гражданите" регистрираха три загуби. 

Две от тях бяха изненадващи и се случиха в последните два кръга. Първо дойде издънката у дома с 2:3 срещу Кристъл Палас, а през седмицата загубиха и гостуването си на Лестър с 1:2. 

Така се отдалечиха на шест точки от първия в класирането Ливърпул. Въпреки загубите Сити остава най-резултатния отбор с 51 гола в 19 мача. Това обаче за момента не е достатъчно за лидерската позиция. Кевин де Бройне и Илкай Гюндоган продължават да се възстановяват от контузии и няма да бъдат на разположение на мениджъра Пеп Гуардиола.

Прогноза: Саутхемптън - Манчестър Сити 1:2