Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани не е играл достатъчно мачове през последните няколко сезона, за да си гарантира нов договор, въпреки безценния му принос за успеха на клуба във Висшата лига, каза мениджърът Пеп Гуардиола.

"Той е невероятен, но реалността през последните пет години, е че той играе малко, наистина малко. Нямаме никакви съмнения относно неговите качества, липсва ни, когато не е в състояние да играе. Той е важен, той е нашият капитан и на терена ни дава допълнителен стимул, които малко централни защитници по света могат да ни дадат. Това е ситуацията, която трябва да поставим на масата и клубът ще го обсъди с неговия агент и ще вземе най-доброто решение и за двете страни", заяви Пеп Гуардиола.

Компани е в Сити от 2008 г. и е спечелил седем трофея, включително три титли, но Гуардиола каза, че всяко решение за удължаване на договора на белгийския защитник не трябва да се прави само заради сантименти. "Клубът знае, че сантименталният въпрос е много важен. В същото време има момент, когато всичко свършва", допълни испанецът.