Евертън – Манчестър Сити, изтеглен мач от Висшата лига, стадион „Гудисън Парк“, 21:45 часа, съдия Крейг Поусън

Контузени за Евертън: Джагиелка, Мина, Бейнс
Контузени за Ман Сити: Компани, Менди, Браво

Прогноза

Манчестър Сити ще опита да постави Ливърпул под още по-голямо напрежение и да излезе отново начело в класирането, с победа над Евертън в изтеглен мач от Висшата лига. 

Гражданите ще поведат по голова разлика, ако спечелят, но това може би няма да е лесно, тъй като Карамелите ще търсят реванш пред фенонете си за някои лоши резултати, а и през 2017-а сразиха съперника с 4:0, но това е единственият им успех над Сити в последните 11 мача. 

„На „Гудисън“ винаги играем трудно. Естествено ще се опитаме да спечелим и да се представим добре, но всеки мач е различен. Важно ще бъде какво желание ще покажем“ заяви Пеп Гуардиола. 

Гражданите направиха силен мач срещу Арсенал, а Серхио Агуеро се надява да удължи головата си серия и срещу мърсисайдци, макар че срещу тях има най-лошия показател, като им вкарва на всеки 358 минути. Евертън пък просто ще преследва позитивен резултат, след като загуби 6 от последните си 9 срещи. 

„Не ни интересува кой се бори за титлата. Ние знаем, коя е нашата битка и също така, че нашите фенове ще искат да победим. Това е най-важното“ заяви поставеният под напрежение мениджър Марко Силва. 
 
За Сините ще бъде ключово да не получават първия гол, защото нямат победа в 11 двубоя през сезона, в които това се е случило. Гражданите имат колебания напоследък като гости с 3 загуби в последните си 5 визити, но сега залогът е голям, така че едва ли ще допуснат грешка, особено след като противникът не се намира в добро състояние. 
 
Резултат: Евертън – Манчестър Сити 1:3