Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана много доволен от победата над Евертън с 2:0 снощи, която върна Гражданите на върха във Висшата лига, макар и с мач повече от Ливърпул. 

Наставникът заяви, че случващото се е урок отборът му никога да не се отказва, но очаква още обрат и не отдава голямо значение на това, че сега Гражданите са лидери. 

„Разбира се, че е хубаво да се събудим сутринта и да сме на върха. Все пак Ливърпул има един допълнителен мач, но на „Олд Трафорд”. Не мисля обаче много за това. Сега ни предстои невероятен тест срещу Челси, имаме купа и Шампионска лига, така че не отдавам значение дали сме първи или втори” заяви Гуардиола. 

„Преди месец можехме да сме 10 точки назад, но ето, че сега сме първи. Това е урок, че никога не трябва да се отказваме и още много неща предстои да се случат. В този мач контролирахме ситуацията, макар че в нападение не бяхме убедителни. Вкарахме първия гол във важен момент и след паузата имахме проблеми, но все пак се справихме” добави той.