Челси - Манчестър Сити, финал за Купата на Лигата, стадион "Уембли", Лондон. 18:30 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Залогът от този мач е много голям, тъй като победителят от него ще спечели първия си трофей за сезона, а именно титлата от турнира за Купата на Лигата. Една победа може да обърне ситуацията за наставника на "сините" Маурицио Сари със 180% и той да си запази поста, но при загуба италианецът може да бъде уволнен още в началото на следващата седмица.

"Гражданите" са действащи носители на отличието, след като през миналата година постигнаха победа с 3:0 на финала срещу Арсенал. В исторически план и двата тима имат по 5 трофея в тази надпревара, а Челси за последно успя да я спечели през 2015 година. Тогава отборът надви на финала Тотнъм с 2:0.

За манчестърси под въпрос за мача са Менди, Стоунс и Жесус, които имат проблеми с леки травми, а голямата въпросителна е дали Пеп Гуардиола ще даде шанс на младия Мурич да застане под рамката на вратата днес.

Гостуващият тим ще решава за Педро и Дзапакоста, които също имат проблеми, непосредствено преди мача.

Това ще бъде първи финал в този турнир за двата тима един срещу друг, така че сблъсъкът между тях предстои да бъде доста интересен, а "сините" имат да си връщат на своя противник за загубата от преди няколко дни, когато отборът катастрофира на "Етихад" и загуби с 0:6.

Като цяло фаворити са шампионите на Англия, но в подобни турнирни мачове нищо не се знае. Моята прогноза е успех с два гола за Сити.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 2:0