Настоящият отбор на Манчестър Сити ще бъде най-добрият в историята на футбола, ако спечели четири купи в рамките на един сезон, заяви халфът на шампионите Кевин Де Бройне. В първенството Сити е на точка от лидера Ливърпул, в Шампионската лига играе срещу Шалке, за купата на ФА отборът е на четвъртфинал, а вчера спечели купата на Лигата срещу Челси след изпълнение на дузпи.

Запитан в интервю за Скай Спортс дали Сити може да спечели четири трофея, той отговори: "Това е почти невъзможно. Ще опитаме да спечелим възможно най-много от тези трофеи. Ако искаш да бъдеш считан за най-добрия отбор в историята, трябва да го направиш, защото преди не се е случвало. Все пак, ние не мислим много за подобни неща".

"Нашата работа е да печелим мачове. Ако все пак вдигнем три трофея и играем финал в Шампионската лига, тогава вече можем да говорим за четвърти. Преди това - няма шанс!", продължи Де Бройне.

"Предстои ни тежка седмица. Тъкмо изиграхме един труден мач, в сряда ни предстои нов, а в събота - още един. Програмата ни е много сложна, но се надяваме да приключим седмицата положително", добави белгийският халф.