Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отхвърли възможността да напусне клуба и да премине в Ювентус, освен ако не бъде уволнен. 

В Италия се заговори, че специалистът е приоритет за Старата госпожа да наследи Масимилиано Алегри и да подпише договор за 4 години. Той обаче побърза да спре спекулациите. 

„Имам договор за още две години тук и мисля да си тръгна? Невъзможно. Освен ако не бъда уволнен. След това ще се прибера у дома. Ако обаче от Манчестър Сити искат да остана, ще бъда в клуба още два сезона и след това се надявам и за още един. Няма как да премина в Ювентус в следващите две години“ заяви Пеп след победата над Уотфорд с 3:1. 

„Зная, че в днешни дни социалните мрежи имат сериозно влияние, но честно казано не разбирам какво става. Когато някой каже нещо в Туитър, защо големите вестници пишат, че Пеп ще подпише с Юве за 4 години? Наистина не ми е ясно. Изобщо не се обаждайте на мен, клуба или агента ми по този въпрос. Тъжно ми е за Масимилиано“ добави той. 

По отношение на победата над Уогфорд, с която тимът му дръпна с 4 точки пред Ливърпул, той бе доволен, като коментира ситуацията при важния първи гол за отбора му, за който гостите претендираха, че има засада. 

„Ако наистина е така съжалявам. Не зная. Следващият сезон обаче, за тези моменти ще има решение с ВАР и тогава всичко ще бъде по-честно. Манчестър Сити гласува за въвеждане на новата система. Други клубове не бяха съгласни. Наистина се извинявам на Хави (Грасиа) и Уотфорд, ако е имало засада. Играта обаче е страшно бърза и ако за нас има съмнения помислете си, че съдията трябва да вземе решение за по-малко от секунда“.