Манчестър Сити постигна победа без напрежение с 2:0 срещу Кардиф в среща от 32-ия кръг на Висшата лига, която се игра на „Етихад Стейдиъм”.

По този начин „гражданите” си върнаха лидерското място в класирането и са с актив от 80 точки, на точка пред втория Ливърпул.

Така отборът на Пеп Гуардиола направи поредна важна крачка към защитата на титлата си, която спечели през миналия сезон.

И макар в този мач да бе без контузения Агуеро отборът на Сити се справи добре със задачите си на терена.

В 6-ата минута Де Бройне бе точен за първото попадение, а минута преди почивката и Сане се разписа. Доста интересно е да се отбележи, че домакините се скъсаха да пропускат по време на самия мач. 

Кардиф пък е все по-близо до изпадането след тази загуба и е на 18-ото място, на цели 5 точки от спасителната зона.


Срещата започна по най-добрия начин за домакините и Де Бройне се възползва от страхотен извеждащ пас зад отбраната, а след това с прекрасен удар от малък ъгъл прониза противниковата врата.

Това стана в 6-ата минута, а в следващите минути Сити продължи да диктува събитията на терена.

Само две минути след това Етеридж бе на път да получи второ попадение, но успя да спаси удар на Сане и да предотврати чист гол.

В 15-ата минута Сити имаше още един шанс, но ударът на Жесус от добра позиция някак си премина над напречната греда.

Тоталното надмощие на Сити продължи и в 27-ата минута Жесус прати топката покрай вратата, след като бе притиснат от противниковите бранители, а минута след това Фодън също направи пропуск.

Все пак Сити продължи с пропуските и в 35-ата минута Сане от 35 метра не успя да се разпише и прати кълбото над вратата.

В 44-ата минута Сане обаче успя да удвои аванса на „гражданите”, след като отправи страховит удар от границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с очакван натиск на домакините, които не спираха да атакуват противниковата врата.

В 51-ата минута удар на Фодън бе спасен от противниковия страж, а малко след това от добра позиция Фернандиньо не нацели вратата.

В 58-ата минута Уокър също можеше да се разпише, но ударът му с глава бе неточен и в крайна сметка премина покрай вратата.

Пропуските на домакините продължиха с пълна сила и пет минути след това Сане от 25 метра прати топката покрай вратата, а в 65-ата минута Етеридж направи спасяване след удар на Марез.

Минута след това отново стражът на Кардиф се представи блестящо и хвана топката точно на голлинията, а в 69-ата минута Фодън разтресе гредата. 

В минутите до края на мача ситуацията не се промени, но Сити стигна само до успех с 2:0. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ – КАРДИФ 2:0
1:0 Де Бройне 6
2:0 Сане 44

Манчестър Сити: Едерсон, Лапорт, Стоунс, Данило, Зинченко (19 – Уокър), Фодън, Фернандиньо, Де Бройне, Жесус, Марез, Сане

Кардиф: Етеридж, Манга, Морисън, Бенет, Пелтие, Гунарсон (82 - Бакуна), Рейд (83 - Камараса), Хойлет, Камараса, Мърфи, Ниасе