Тотнъм - Манчестър Сити, първа среща от 1/4-финалите на Шампионска лига, стадион "Тотнъм", начало: 22:00 часа българско време.

 

Вероятен състав на Тотнъм: Лорис, Трипиър, Санчес, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Сисоко, Уинкс, Ериксен, Сон, Кейн

Групата на Манчестър Сити: Едерсон, Мурич, Гримшоу, Стоунс, Уолкър, Менди, Делф, Данило, Отаменди, Лапорт, Компани, Д. Силва, Фернандиньо, Фодън, Стърлинг, Б. Силва, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Сане, Поведа, Агуеро, Жесус

 

Прогноза на Gol.bg:

Тотнъм достигна до тази фаза на турнира, отстранявайки Борусия Дортмунд с общ резултат 4:0. Ако изключим двете победи над "жълто-черните", в този период "шпорите" имат само още един успех – при откриването на новия си стадион срещу Кристъл Палас (2:0). 

Спадът във формата на тима от Северен Лондон го изхвърли от борбата за първото място в английската Висша Лига и го прати в битка за Топ 4 в компанията на Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед.

Битката за Шампионска лига обаче няма нищо общо със случващото се в първенството. Тук роля играят големите пари, а и амбицията за постигане на нещо значимо. Класиране за полуфиналите ще внесе доста средства в касата на домакините, които тепърва ще избиват вложенията в новия стадион. Ерик Дайър вероятно ще пропусне и този мач за своя тим.

Манчестър Сити пък стартира с шокираща загуба 1:2 у дома от Лино в Шампионската Лига. Впоследствие нямаше проблеми да се класира за елиминационната фаза и спечели своята група. 

Не срещна особени проблеми и с Шалке на осминафиналите, освен в първия мач като гост, когато обърна от 0:2 до крайния успех с 3:2. На реванша разгроми немския тим със 7:0. В момента "гражданите" изглеждат в топ форма. Те са в серия от победи, а ако броим и тази с дузпи над Челси във финала за Купата на Лигата, то са спечелили последните си 14 мача от всички турнири. 

Мениджърът Пеп Гуардиола няма да може да разчита на травмираните Фаибан Делф и Олександър Зинченко. Серхио Агуеро е под въпрос. Все пак Сити има доста дълга и равностойна скамейка.

Двата отбора никога досега не са се изправяли помежду си в евротурнирите. Въпреки това, те имат 74 срещи досега помежду си в останалите надпревари. Статистиката от тях е леко в полза на Тотнъм, който има 31 победи срещу 29 в полза на Сити. 14 мача са завършили наравно.

 

Прогноза: Тотнъм - Манчестър Сити 1:1