Венсан Компани е щастлив след решителното си попадение, което реализира в полза на Манчестър Сити при важната победа с 1:0 у дома над Лестър в мач от 37-ия кръг в английското първенство. Белгийският капитан на шампионите се разписа във вратата на "лисиците" с удар от 20 метра точно 20 минути преди изтичане на редовното време.

Вижте класирането във Висшата лига 

"Не съм вкарвал гол този сезон. Във важните моменти винаги съм чувствал, че ще направя нещо голямо. Беше малко разочароващо, защото всеки ми казваше да не шутирам и бях малко раздразнен. Помислих си, че не съм стигнал до това ниво в моята кариера, за да чувам по-младите футболисти да ми казват какво да правя. Това е наистина голям гол. Все още не сме спечелили нищо, но е добра победа срещу отличен отбор. Казвам от 15 години, че ми е писнало от това да слушам как не трябва да отправям удари. Бях сигурен, че един ден ще шутирам извън наказателното поле, ще реализирам попадение и всички ще бъдат щастливи от това", коментира Венсан Компани след успеха на Сити над Лестър. 

Отборът от Манчестър има точка аванс пред Ливърпул на върха в класирането във Висшата лига един кръг преди края на сезона.