Пеп Гуардиола благодари на Ливърпул за това, че е подтикнал Манчестър Сити към това да защити титлата си от миналия сезон с невероятните 98 точки. 

Гражданите записаха 14-а поредна победа срещу Брайтън и това им донесе 6-ата титла в историята им и 4-а във Висшата лига. 

„Първо поздравления за Ливърпул. Те ни помогнаха, като ни притискаха до последно, за да повишим нивото си и да постигнем този успех. 198 точки за два сезона е нещо невероятно. Повишихме стандарта си и Ливърпул бе основната причина за това” заяви Гуардиола. 

„За да станем шампиони ни трябваха 14 поредни победи. В продължение на 2-3 месеца знаехме, че нямаме право на грешка. Това е най-трудната титла в кариерата ми. Спечелихме купата на Лигата, трофея „Къмюнити Шийлд”, титлата и сме на финал за ФА Къп заради колектива. Това е тайната. Притискахме се един друг  и в  крайна сметка спечелихме втора поредна титла, което не е случайно” добави той. 

„Следващият сезон ще е по-труден, но и ние ще сме по-силни. Ще се върнем и ще се опитаме в края на кампанията отново да сме в тази позиция” каза още Гуардиола.