Контузията на Лерой Сане навярно е много по-сериозна от първоначалните прогнози и почти сигурно ще провали трансфера на крилото от Манчестър Сити в Байерн Мюнхен, алармира вестник "Абендцайтунг".

23-годишният бързак се контузи по време на мача за Къмюнити Шийлд срещу Ливърпул и беше заменен принудително. Към момента "гражданите" все още не са съобщили официално колко сериозна е травмата на футболиста.

Любопитното е, че той е минал обстойни прегледи още в понеделник, пише вестник Süddeutsche Zeitung. Информационното ембарго от Сити обаче е напълно разбираемо, защото става дума за евентуална сделка, която може да им донесе над 100 милиона евро.

Байерн спешно иска да привлече класно ново крило, което да замени напусналите легенди Франк Рибери и Ариен Робен. Според английския сайт "The Athletic" Сане почти сигурно е разкъсал предна кръстна връзка на дясното коляно. Възстановяването от подобна травма е около 6 месеца.

Днес Лерой ще мине допълнителни прегледи и се очаква най-после манчестърци да излязат с официална позиция за състоянието му. Според вестник "Билд" точната диагноза се бави, тъй като в коляното на Сане има течност и тя пречи на медиците да определят какви са пораженията върху коляното, ако изобщо има такива.

Трансферният прозорец на Острова затваря днес и ако Сити иска да привлече заместник на Сане, трябва да го стори до часове. Клубът обаче може да продаде германския национал на Байерн до 2 септември, когато затваря трансферният прозорец в Бундеслигата.