Уест Хям – Манчестър Сити, мач от 1-ия кръг на Висшата лига, „Лондон Стейдиъм”, 14:30 часа, съдия Майк Дийн

Вероятни състави: 
Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Балбуена, Диоп, Кресуел, Райс, Уилшър, Андерсон, Форналс, Лансини, Алер
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Родри, Б. Силва, Де Бройне, Д. Силва, Стърлинг, Агуеро

Контузен за Уест Хям: Нобъл
Контузен за Ман Сити: Сане

Прогноза

Манчестър Сити започва защитата на титлата си срещу съперник, срещу който се чувста доста добре в последните сезони. 

Гражданите нямат никакви проблеми срещу Уест Хям в последните мачове, като спечелиха 7 последователни срещи срещу лондончани във всички турнири при голова разлика 17:1. 

Миналия сезон те триумфираха с 4:0 в столицата, но сега едва ли ще им бъде толкова лесно, въпреки че без съмнение са суперфаворити. Добавяйки и това, че Чуковете не са запазвали суха мрежа срещу Небесносините от 2012-а, вече в 16 мача, нещата не изглеждат никак розови за домакините. 

Лондончани обаче ще бъдат пределно мобилизирани в стремежа за позитивно начало. Новите попълнения Себастиан Алер и Пабло Форналс се очаква да започнат и Уест Хям ще търси добър старт на сезона, разчитайки и на факта, че през календарната 2019-а тимът има само една домакинска загуба в лигата в 9 мача. 

Сити обаче завърши предишната кампания с 14 последователни триумфа по пътя към титлата, а сега отново изглежда заплашително, въпреки че Лерой Сане няма да играе няколко месеца поради тежка травма в коляното. 
 
Серхио Агуеро има 6 гола в първите мачове от сезона и може да погледне към рекорда от 8 на Руни, Лампард и Шиърър. Новият капитан Давид Силва пък вкарва най-много именно срещу Уест Хям, като е с 6 попадения и отбеляза и при трите си мача на „Лондон Стейдиъм”. 
 
Лондончани ще искат да покажат, че целта им ще бъде място в първата половина на таблицата, а рекордната покупка Себастиан Алер ще опита да се превърне в едно от откритията на кампанията. Въпреки това шампионите би трябвало да спечелят, тъй като класата, потенциалът и самочувствите им са огромни. Едва ли обаче ще им бъде толкова лесно, колкото в предишните години. 
 
Резултат: Уест Хям – Манчестър Сити 1:3