Манчестър Сити постигна безпроблемна победа с 4:0 над гостуващия Брайтън на своя "Етихад". Това стана в среща от 4-ия кръг на Висшата лига след която "гражданите" заемат поне временно първото място в класирането с актив от 10 точки.

"Чайките" от своя страна са на незавидната 14-а позиция с актив от едва 4 точки и отборът е само на точка над опасната зона.

Де Бройне откри за домакините още преди да са изминали два минути игра, а Агуеро добави още две попадения за успеха на тима на Пеп Гуардиола съответно в 42-ата и 55-ата минути на срещата.

За крайния резултат точен бе Бернардо в 79-ата минута.


Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и още в 71-ата секунда на мача Де Бройне даде аванс на тима си.

Давид Силва направи за смях отбраната на противниковия тим и след това върна топката към белгиеца, който от добра позиция не сгреши и изведе тима си напред в резултата.

В следващите минути съвсем в реда на нещата Сити бе отборът, който диктуваше темпото, но вторият гол малко позакъсня.

В 31-ата минута Давид Силва можеше да удвои аванса на тима си, но от 4-5 метра не успя да нацели вратата и пропусна страхотен шанс.

Пет минути след това Гуардиола и Сити получиха тежък удар. Лапорт се контузи, най-вероятно тежко, и бе изнесен на носилка от терена, а на неговото място се появи Фернандиньо.

В 42-ата минута Агуеро удвои аванса на Сити, след като засече с хубав удар прекрасно центриране на Де Бройне и не остави шансове на противниковия страж.

Брайтън бе на косъм да върне един гол до почивката, но Едерсон направи страхотно спасяване. 

Второто полувреме започна с нов шанс за Брайтън, но Тросар не успя да се възползва от перфектната позиция в наказателното поле, в която се намираше.

В 55-ата минута Агуеро с втория си гол в мача направи резултата класически.

Той бе точен след фантастичен удар от границата на наказателното поле.

И макар темпото на игра до самия край да поспадна Сити намери сили и за четвърти гол, който бе реализиран от Бернардо в 79-ата минута. 

Португалецът бе намерен в наказателното поле и от близка дистанция не сгреши.

Манчестър Сити - Брайтън 4:0
1:0 Де Бройне 2
2:0 Агуеро 42
3:0 Агуеро 55
4:0 Бернардо 79 

Манчестър Сити: Едерсон, Лапорт (37 - Фернандиньо), Отаменди, Зинченко, Уокър, Давид Силва (78 - Бернардо), Родри, Де Бройне (70 - Гюндоган), Стърлинг, Марез, Агуеро

Брайтън: Райън, Дънк, Уебстър, Бърн, Бернардо (67 - Мъри), Пропър, Стивънс, Монтоя, Тросар (74 - Грос), Мърч, Моупи (66 - Конъли)