Шампионът във Висшата лига Манчестър Сити излезе с компромисно решение за летния трансферен прозорец в Англия. По време на среща на собствениците на 20-те клуба представители на "гражданите" са предложили отборите в първенството да могат да правят сделки с чужди тимове до края на август.

Това включва покупка и продажба на играчи, като досега клубовете от Висшата лига можеха само да продават футболисти в други страни след затварянето на трансферния прозорец в Англия, отбелязва "Дневник".

От Сити предлагат още вътрешните сделки между клубовете във Висшата лига да бъдат правени до четвъртъка преди първия кръг, за да се запази цялостността на първенството.

"Харесва ми прозорецът да затваря преди началото на сезона. Може да има решение, но сме в неизгодна позиция спрямо останалите отбори в Европа, така че това е добра идея", каза мениджърът на Сити Пеп Гуардиола.

Трансферният прозорец в Англия вече затваря в седмицата преди началото на първенството. Обикновено сезонът започва преди средата на август, а клубовете в големите първенства в Европа могат да правят сделки до края на месеца, което поставя отборите във Висшата лига в неизгодна позиция.

Според британските медии предложението предстои да бъде обсъдено на среща през ноември, а евентуалното му гласуване да е през февруари.