Норич шокира шампиона Манчестър Сити и постигна сензационна победа с 3:2 на своя "Кероу Роуд" в среща от 5-ия кръг на Висшата лига.

Гостите бяха като "разграден двор" в отбрана и логично отборът на Пеп Гуардиола допусна три попадения при слабата си игра в защита.

Маклийн и Кантуел дадоха аванс от два гола на домакините, след като бяха точни съответно в 18-ата и 28-ата минути, но все пак Сити съумя да намали изоставането си с попадение на Агуеро в самия край на първото полувреме.

Пуки обаче върна аванса от два гола на "канарчетата" в 50-ата минута и до края на мача отборът удържа успеха си, след като допусна едва едно попадение до последния съдийски сигнал. Родри вкара в 89-ата минута, но това не се оказа достатъчно за тима му.

Това е първо поражение за Сити през сезона и отборът е втори с актив от 10 точки, докато Норич е на 12-ата позиция с актив от 6 точки.


Срещата започна съвсем логично с териториален превес на гостите, които обаче така и не създадоха голови опасности през първите 10-15 минути.

В 19-ата минута "гражданите" получиха "леден душ", след като Маклийн засече с глава на близката греда топката след изпълнение на корнер и даде аванс на домакините от Норич.

Шокът за гостите бе голям и те получиха второ попадение само девет минути по-късно. Този път Кантуел бе намерен от Пуки на отлична позиция в наказателното поле и без проблеми удвои.

В 31-ата минута Стърлинг можеше да намали, но ударът му срещна гредата, а две минути след това Норич не получи чиста дузпа за игра с ръка на Стоунс. 

В последната минута на полувремето Агуеро засече с глава центриране на Бернардо и така намали изоставането на тима си.

Точно пет минути след почивката обаче Сити отново получи гол и този път той бе дело на Пуки. След грешка в отбрана Бундия открадна топката и я подаде към финландеца, който бе безгрешен.

През следващите минути Сити направи всичко по силите си да върне бързо поне едно от попаденията.

Силите на Сити стигнаха до още едно попадение чрез Родри в 89-ата минута, но то не се оказа достатъчно.

Норич - Манчестър Сити 3:2
1:0 Маклийн 18
2:0 Кантуел 28
2:1 Агуеро 45
3:1 Пуки 50
3:2 Родри 89

Норич: Крул, Амаду, Годфри, Люис, Байрам, Маклийн, Тетей, Кантуел, Бундия, Стиперман, Пуки

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Стоунс, Уокър, Зинченко, Гюндоган (57 - Де Бройне), Родри, Силва (57 - Жесус), Бернардо (73 - Марез), Стърлинг, Агуеро