Манчестър Сити се класира с лекота за 1/8-финалите на турнира за Купата на Лигата, след като постигна победа с 3:0 при визитата си на Престън.

„Гражданите” не изпитаха никакви проблеми с тима от Чемпиъншип и стигнаха до убедителната победа с голяма лекота още след голове през първата част.

Пеп Гуардиола бе решил да пусне силен състав за този мач, но в същото време даде шанс за изява на Жесус и Фодън, а освен това пусна и съвсем млада двойка централни защитници в лицата на 17-годишния Тейлър Харуд-Белис и 18-годишния испанец Ерик Гарсия.

Въпреки това обаче те се представиха на доста добро ниво и като цяло всеки един от играчите на гостите демонстрира добра игра тази вечер.

В  19-ата минута Стърлинг даде аванс на Сити, след като бе намерен от младия Гарсия и направи страхотен рейд през центъра на терена, а след това навлезе в наказателното поле и с плътен удар матира противниковия страж.

В 35-ата минута Стърлинг намери Жесус, който с удар по диагонала от наказателното поле прати топката в далечния ъгъл и „уби” интригата.

В 42-ата минута при опита си да изчисти една топка Ледсън я вкара във вратата си и след този автогол Сити стигна до класически аванс.

Логично второто полувреме започна на малко по-бавно темпо с оглед на солидната преднина на гостуващия отбор в резултата.

В 56-ата минута бранителят на Сити Гарсия можеше да се разпише, но ударът му някак си премина покрай целта.

Все пак обаче и Престън имаше своя шанс, но Хароп нацели гредата броени минути след пропуска на младока от Манчестър Сити.

До самия край така и нямаше повече попадения. 

Престън – Манчестър Сити 0:3
0:1 Стърлинг 19
0:2 Жесус 35
0:3 Ледсън 42 автогол

Престън: Рипли, Дейвис, Стори, Рафърти, Фишер, Брауне, Ледсън, Хароп, Джонсън (76 – Байлис), Потс, Баркхуйзен

Манчестър Сити: Браво, Гарсия, Харуд-Белис, Кансело, Анхелиньо (60 – Менди), Фодън, Гюндоган, Силва (63 – Адриан Гарсия), Бернардо, Стърлинг (73 – Марез), Жесус