Манчестър Сити се поизмъчи, но все пак спечели втората си победа в група С на Шампионската лига, след 2:0 над Динамо Загреб. 

Рахийм Стърлинг се превърна в герой с гол и асистенция, а Гражданите направиха и серия пропуски, като можеха да спечелят още по-убедително. 

Хубавото за Пеп Гуардиола е, че тимът му отново създаде серия чисти ситуации, които обаче пропусна с лека ръка. Важното е, че Небесносините вече имат 6 точки в групата, където са абсолютни фаворити, докато хърватите имат 3. 

Домакините от Сити започнаха без Кевин де Бройне, който се оказа с контузия от мача с Евертън и не попадна в групата, като не е ясно колко време ще отсъства. Серхио Агуеро водеше атаката,  а Рахийм Стърлинг бе на пейката. 

На загрявката домакините отдадоха подкрепа към контузения си съотборник Аймерик Лапорт, като се появиха с тениски с неговото име. Както е известно защитникът получи контузия и бе опериран, като няма да играе още няколко месеца. 

В началото Родри падна неприятно, но успя да продължи. Гостите обаче стартираха солидно и в първите минути нямаше нищо опасно пред вратата им. Все пак в 13-ата минута Агуеро получи отлична възможност, след като се оказа сам срещу вратаря, който обаче се хвърли в краката му и спаси. 

Последва разочароващ изстрел на Бернардо Силва, а и Агуеро не бе точен, след като домакините натиснаха. Хърватите отговориха с точен удар на Перич след корнер, но Едерсон се справи. 

Малко след това Гюндоган стреля в гредата след подаване на Давид Силва, който сам пропусна да се разпише след пас на Менди и лек рикошет. Последва гол на Агуеро, който обаче не бе зачетен заради игра с ръка на аржентинеца, а и сигналът прозвуча преди да вкара. 

Доминацията на Гражданите бе сериозна, но попадението така и не идваше. Последваха минути без опасности, а в 41-ата съдията правилно не отсъди дузпа, след като Давид Силва падна твърде лесно. Така почивката дойде при 0:0. 

Второто полувреме започна с разбъркване в наказателното поле на гостите и удар на Агуеро по диагонала, но вратарят се справи. Гостите продължаваха да се бранят отлично и Гуардиола логично пусна Стърлинг в игра и това се оказа печелившия ход. 

В 66-ата минута след къс корнер, топката бе пратена на границата на наказателното поле, където Родри изведе Марез, който върна към Стърлинг за когото остана най-лесното. Така най-после Сити поведе. 

Агуеро направи пореден пропуск, стреляйки с глава твърде близо до вратаря в 74-ата минута, а Марез и отново Кун пропиляха още две положения в следващите минути. Гюндоган също не бе точен и домакините още не бяха сигурни в победата. 

Последва и ситуация преразгледана с ВАР заради съмнения за дузпа, след като Перич събори Агуеро. В крайна сметка обаче, наказателен удар нямаше. 

В 95-ата минута влезлият малко преди това Фил Фодън все пак направи успеха малко по-сериозен, след като при контра Стърлинг напредна, след което подаде на халфа, който вкара. 

Манчестър Сити – Динамо Загреб 2:0
 
1:0 Стърлинг 66
2:0 Фодън 95
 
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Фернандиньо, Отаменди, Менди, Гюндоган, Родри, Д. Силва (91 Фодън), Марез, Б. Силва (57 Стърлинг), Агуеро (89 Жезус)
Динамо Загреб: Ливакович, Стоянович, Теофил-Катрен, Дилавер, Перич, Леовац, Адеми, Моро, Олмо, Орсич (61 Гояк), Петкович (84 Атиемвен)