Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че е впечатлен от играта на Аталанта преди мача между двата отбора в Шампионската лига утре. 

“Това, което казах преди време за Сари, важи и за Гасперини. Чувствам се късметлия, че ще имам право да се изправя срещу специалист като него. Аталанта играе страхотен футбол. Наслаждавам се да ги гледам. Те са смели и уважават феновете си. В този мач и двата отбора трябва да бъдем смели, знаем, че няма да ни бъде лесно. 

Надявам се да се получи отворен мач, да има голове и в края ние да спечелим. Уверен съм в моя отбор, имам доверие на всеки един от играчите си. Но знаем, че Шампионската лига не се печели в един мач. Направихме някои грешки през сезона. Например срещу Уотфорд създадохме доста положения, но не успяхме да вкараме много от тях. 

Представяме се добре в защита и можем да вкараме по всяко време. Ще опитаме да спечелим, но ако не стане, ще пробваме в следващия мач. Никога не съм извеждал отбора си в мач, в който не искам да спечеля, но в същото време влизам във всеки мач с мисълта, че мога да загубя”, заяви Гуардиола.