Манчестър Сити осъществи късен обрат срещу закъсалия тим на Саутхямптън и обърна от 0:1 до 2:1. Това стана в среща от 11-ия кръг на Висшата лига, а след нея "гражданите" са втори в класирането и са на три точки от лидера Ливърпул, който победи Вила след късен обрат.

Срещата изобщо не започна добре за "гражданите", тъй като още в 13-ата минута отборът инкасира попадение. Уорд-Праус се възползва от нелепа грешка на Едерсон, който изпусна топката след удар на противников играч и от близка дистанция успя да я вкара във вратата.

Макар и да контролираше събитията на терена след това отборът на Пеп Гуардиола трудно стигаше до голови положения, но в 39-ата минута тимът на "гражданите" бе доста близо да изравни.

Стоунс отправи удар с глава, който обаче мина над вратата, макар че ситуацията бе наистина отлична.

Второто полувреме започна с добро темпо и отново Сити владееше инициативата, но отборът бе твърде беззъб в атакуващ план и в крайна сметка не успяваше да стигне до чисти шансове за гол.

Все пак обаче в 70-ата минута Сити изравни. Уокър намери с прекрасно подаване по земя Агуеро, който от границата на малкото наказателно поле успя да изравни.

Отново Уокър успя да изиграе ключова роля в 86-ата минута, след като довкара една центрирана топка и така донесе обрата и победата на Сити. 

До самия край на мача нямаше повече попадения и резултатът се запази.

Манчестър Сити - Саутхямптън 2:1
0:1 Уорд-Прауз
1:1 Агуеро 70
2:1 Уокър 86

Манчестър Сити: Едерсон, Фернандиньо, Стоунс, Уокър, Анхелиньо, Силва (46 - Жесус), Гюндоган, Де Бройне, Бернардо (84 - Фодън), Стърлинг, Агуеро

Саутхямптън: МакКарти, Беднарек (88 - Адамс), Стивънс, Вестергард, Хойберг, Валери (75 - Дансо), Уорд-Праус, Ромеу, Армстронг, Редмънд, Ингс (84 - Дженепо)