Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола прие философски ремито 1:1 при визитата на Аталанта в Бергамо, в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

"Гражданите" обаче имаха доста проблеми след почивката, тъй като Едерсон се контузи и се наложи Браво да го замени под рамката. Чилийският ветеран си изкара червен картон няколко минути преди края на срещата и това принуди испанецът да заложи на полеви футболист като вратар, в случая Кайл Уокър.

"Не знам колко сериозна е травмата на Едерсон точно в момента. Това е мускулен проблем. Беше рисковано да го оставим да пази, така че го заменихме. Започна да усеща силна болка и не искахме да рискуваме със здравето му", коментира Гуардиола на пресконференцията след мача.

"През последните 15 игрови минути имахме проблем на вратарския пост. Поздравявам Кайл за смелостта му да застане под рамката и да се справи отлично. Той има бързи реакции и се справи със задачата си да опази вратата ни".

"Той помогна на отбора да излезе от наистина много трудна ситуация".

"Относно самия мач мога да кажа, че имахме страхотно първо полувреме, но след почивката всичко се обърка. Видяхте какво се случи. Останахме с човек по-малко, а след това полеви футболист застана под рамката".

"Ако не беше пропуснатата дузпа в края на полувремето можеше да спечелим, но и това се случва във футбола".

"Трябва да свалим шапки на Аталанта, тъй като се видя, че това е един много качествен отбор, който ни създаде изключително сериозни затруднения. И макар да изпуснахме победата смея да твърдя, че постигнахме добър резултат при гостуване на силен отбор. Имаме нужда от още една точица, за да спечелим групата".