Манчестър Сити надви Челси с 3:1, за да се върне на победния път и да остане на 9 точки от Ливърпул. По този начин тимът не допусна разликата до лидера да се увеличи. 

Гражданите направиха обрат още до почивката, след като в първите 15-20 минути лондончани играха по-добре, но след това инициативата бе на страната на шампионите, които успяха да стигнат до успеха. 

Така хората на Пеп Гуардиола вече имат 28 точки, като се изкачиха на трето място и прекъснаха серията на лондончани от 6 поредни успеха. Тимът на Франк Лампард остана с 26 точки. 

За домакините Едерсон очаквано се завърна на вратата, но имаше промени при крайните защитници като Жоао Кансело и Бенжамен Менди замениха Кайл Уокър и Анхелиньо. Риад Марез пък стартира в нападение вместо наказания Бернардо Силва. За гостите имаше 2 промени, като Сесар Аспиликуета и Матео Ковачич се появиха вместо Рийс Джеймс и Мейсън Маунт. 

Първата ситуация бе за домакините, след като Агуеро изведе Де Бройне, който стреля към далечния ъгъл, но леко встрани. Лондончани отговориха с опасен шут на Уилиан, но също неточно. 

Последваха равностойни минути преди в 15-ата след корнер, домакините да оцелеят. Фернандиньо не успя да изчисти добре, след което Фикайо Томори получи шанс и стреля добре от въздуха, но на сантиметри покрай вратата! 

Добрата игра на Сините обаче им донесе успех. Ковачич изведе Канте, който в наказателното поле удържа натиска на Менди, след което бутна топката под тялото на Едерсон и вкара. 

Гражданите обаче бързо изравниха. Давид Силва отне в своята половина, след което напредна и подаде на Де Бройне. Белгиецът се справи с Жоржиньо, след което стреля, топката рикошира в Зума и Кепа нямаше шанс да спаси, с което резултатът стана 1:1. 

Това вдъхнови домакините, които няколко минути след това стигнаха и до пълен обрат. Риад Марез получи вдясно, справи се с Емерсон, влезе навътре и елиминира и Томори преди да стреля отлично точно до гредата – страхотен гол! 

Няколко минути по-късно шампионите поискаха и дузпа, след като Томори и Агуеро паднаха, но реферът Мартин Аткинсън не отсъди такава, а и намесата на ВАР показа, че съдията е бил прав. 

Последва грешка на Кепа, който подаде топката на Агуеро, но аржентинецът не успя да го накаже, като стреля в гредата. В крайна сметка паузата дойде при аванс за домакините. 

Второто полувреме започна с опасен удар отново на Марез, който мина много близо до гредата. С малко късмет Челси също стигна до ситуация, при която Аспиликуета подаде на Канте, чийто удар обаче бе отклонен от Фернандиньо. Секунди след това на другия край Кансело бе много близо до попадение, но топката бе избита от голлинията. 

Сити продължи да играе по-добре и в 64-ата минута Кепа отрази удар на Марез. Последваха минути без положения, въпреки че домакините пресираха съперника много сериозно. Лампард пусна Маунт и Батшуай в стремежа да стигне до гол, но Челси нямаше положения. Агуеро пък напусна контузен за домакините. 

В 80-ата минута Уилиан стреля силно и опасно от въздуха, но Едерсон отклони с върха на пръстите си. Миши Батшуай пък зарадва феновете на домакините, след като при едно подаване към него падна на земята, спъвайки се сам.  

В добавеното време Мейсън Маунт стреля опасно от свободен удар, след което Рахийм Стърлинг реализира за 3:1, но попадението бе отменено от ВАР заради много тънка засада. 

Манчестър Сити – Челси 2:1
 
0:1 Канте 21
1:1 Де Бройне 29
2:1 Марез 37
 
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Стоунс, Фернандиньо, Менди, Родри (52 Гюндоган), Де Бройне, Д. Силва (68 Фодън), Марез, Стърлинг, Агуеро (76 Жезус)
Челси: Кепа, Аспиликуета, Зума, Томори, Емерсон (60 Джеймс), Канте, Ковачич, Жоржиньо (74 Маунт), Уилиан, Ейбрахам (74 Батшуай), Пулишич