Манчестър Сити се провали на "Сейнт Джеймсис Парк" срещу домакините от Нюкасъл, след като двата тима врътнаха 2:2 в среща от 14-ия кръг на Висшата лига.

В 22-ата минута Стърлинг даде аванс на "гражданите", но три минути след това Вилемс възстанови равенството. За преднината на гостите точен бе Де Бройне, който се разписа в 82-ата минута на срещата, но Шелви оформи ремито в 88-ата минута.

След този мач Сити е втори в таблицата с актив от 29 точки, като изостава на цели 8 точки от лидера Ливърпул, който има и мач по-малко.

На практика защитата на титлата се превръща в мираж за Сити. 


Срещата започна като цяло равностойно, като нито един от двата тима не наложи натиск над другия през първите няколко минути.

Гостуващият тим обаче успя да поведе в резултата след попадение в 22-ата минута. Силва и Стърлинг опитаха да си разменят пасове в наказателното поле, но след няколко рикошета топката стигна до втория и в крайна смета той отправи хубав удар в десния ъгъл, за да вкара.

Само три минути след това обаче резултатът бе изравнен от домакините.

Вилемс бе намерен отлично от Алмирон и с прекрасен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Едерсон да се разпише. 

До самия край на полувремето Сити действаше доста активно, но така и не стигаше до чисти положения пред вратата на "свраките", като Дубравка имаше само едно реално спасяване, което не бе толкова трудно.

Второто полувреме започна с не особено високо темпо, но в крайна сметка Сити стигна до чудесен голов шанс в 58-ата минута. Жесус бе намерен на далечната греда и след това с глава не успя да прати топката в мрежата.

В 68-ата минута пък удар на Де Бройне бе спасен от Дубравка с крак и за пореден път Сити стигна до сериозен пропуск.

Малко след това "гражданите" имаха фантастичен шанс, след като Жесус бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее и в крайна сметка Дубравка изби. 

Де Бройне с фантастичен удар в 82-ата минута върна аванса на Сити, след като топката срещна от далечна дистанция напречната греда и след това влее в мрежата.

По всичко изглеждаше, че Сити ще стигне до успеха, но в 88-ата минута Шелви със здрава тупалка малко преди дъгата изравни.

Нюкасъл - Манчестър Сити 2:2
0:1 Стърлинг 22
1:1 Вилемс 25
1:2 Де Бройне 82
2:2 Шелви 88

Нюкасъл: Дубравка, Манкийо, Дъмет, Фернандес, Кларк, Вилемс, Шелви, Хейдън, Алмирон, Жоелилтон (69 - Гейл), Сент-Максимен (80 - Атсу)

Манчестър Сити: Едерсон, Менди, Стоунс, Фернадиньо, Уокър, Гюндоган, Де Бройне, Д. Силва (70 - Фодън), Марез (46 - Бернардо), Стърлинг, Жезус (84 - Родри)