Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола очаквано похвали своя отбор за показаната ефективност срещу Арсенал и успеха с 3:0. 

Кевин де Бройне вкара два гола и направи асистенция, за да могат Гражданите да се доближат на 4 точки от втория Лестър преди прекия мач срещу Лисиците следващия уикенд. 

„Срещу Юнайтед миналата седмица играхме по-добре. Наистина сега постигнахме страхотен резултат, но в дербито в много отношения се справихме много по-добре, въпреки че загубихме. Във футбола обаче стават такива неща” заяви Гуардиола. 

„Зная, че ще бъдем съдени по резултатите, но моята работа е да внимавам за играта ни. Преди мача бяхме на 17 точки зад Ливърпул и гостувахме на Арсенал, така че поздравления за момчетата” добави той. 

„На този стадион не се играе лесно. Те имаха първото положение и го пропуснаха, докато ние вкарахме при първата си ситуация. Кевин реализира страхотен гол, а контраатаките ни наистина се получаваха и до голяма степен оттам дойде и разликата” каза още Гуардиола. 

„Когато гостуваш винаги е трудно. Опитахме да пресираме, но не се получаваше винаги. Особено в първите минути на втората част така и не намерихме свободните пространства. Важното е, че след лош резултат отново реагирахме както трябва”.