Манчестър Сити успя да постигне важна победа с 3:1 над Лестър на своя "Етихад" в дербито на 18-ия кръг от Висшата лига, което се игра в Манчестър.

След този мач "лисиците" си запазиха второто място в класирането, като отборът има в актива си 39 точки и вече е само на точка пред Манчестър Сити, който е трети с 38 пункта.

Варди даде аванс на гостуващия тим още в 22-ата минута, но Сити успя да направи обрата в срещата пълен.

Това се случи след попадения на Марез в 30-ата минута и Гюндоган от дузпа в 43-ата.

В 69-ата минута и Жесус се разписа, като в крайна сметка оформи крайния резултат. 

След този резултат Сити прекъсна фантастичната серия на Лестър от 11 поредни мача без загуба от всички турнири. 


Срещата започна изключително динамично и още от първата минута си личеше, че това ще бъде мач от много високо ниво.

След десетата минута отборът на Сити създаваше положение след положение пред противниковата врата и само като по чудо не успя да вкара първи попадение.

Евънс успя с решителна намеса да спре устрема на Стърлинг, а след това и Союндзу успя да се противопостави на английския национал. В 14-ата минута след удар на Де Бройне топката срещна гредата, а домакините имаха тотален контрол над противника си. В минутите след това Сити продължи да натиска здраво.

Противно на всякаква логика в 22-ата минута Варди се разписа и даде аванс на "лисиците", след като бе изведен отляво и в крайна сметка надбяга противников защитник и остана сам срещу вратаря, а след това елегантно го прехвърли, за да прати кълбото в далечния ъгъл.

След прекрасен удар по земя в 30-ата минута обаче Марез успя да изравни за Сити, а това даде сериозен импулс на домакините, които в 43-ата минута обърнаха след дузпа, която бе реализирана от Гюндоган. 

Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Перейра срещу Стърлинг, а при удара на Гюндоган Шмайхел успя да хване ъгъла, но не успя да се намеси.

Второто полувреме започна отново динамично, а в 69-ата минута всичко за гостите приключи, след като Де Бройне намери прекрасно на далечната греда Жесус, който просто довкара топката в опразнения ъгъл и "уби" всякаква интрига в този мач.

До самия край нямаше повече голове.

Манчестър Сити - Лестър 3:1
0:1 Варди 22
1:1 Марез 30
2:1 Гюндоган 43 дузпа
3:1 Жесус 69 

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Фернандиньо, Менди, Уокър, Силва, Гюндоган (79 - Родри), Де Бройне (90 - Агуеро), Стърлинг (89 - Фодън), Марез, Жесус 

Лестър: Шмайхел, Евънс, Союнджу, Перейра, Килуел, Ндиди, Мадисън, Барнс (64 - Албрайтън), Тилеманс, Перес (68 - Грей), Варди