Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вече мисли за трофея в Шампионската лига, заяви бившият му възпитаник от Барселона Шави.

"Гражданите" изостават с цели 14 точки от Ливърпул във Висшата лига и имат мач повече, което практически означава, че тяхната домашна доминация приключва.

"Пеп е роден победител. Него го боли, че Манчестър Сити изостава толкова много от Ливърпул в първенството и той няма да се предаде. Но ще бъде и реалист", коментира Шави пред вестник "Мирър".

"Разликата в точките е голяма и към момента не се вижда как Манчестър Сити ще спечели трета поредна титла. И в този ред на мисли Пеп ще насочи своите приоритети към Шампионската лига."

"Очакват ни два големи мача с Реал Мадрид. Навярно преди тях той ще дава почивка на някои от основните си играчи, които нямаше да получават такава, ако Сити беше в борбата за титлата."

"Пеп иска да печели всеки трофей, но ако на старта на сезона го бяхте попитали кой от всички предпочита, аз съм сигурен, че ще избере Шампионската лига."

"Той се пошегува с Клоп, че Сити и Ливърпул трябва да сменят трофеите си този сезон, но в тази шега имаше и истина. Гуардиола спечели всички трофеи в Англия с Манчестър Сити и е наясно, че триумф в Шампионската лига ще качи клуба на следващото ниво", добави испанецът.