Пеп Гуардиола  остана доволен от победата над Манчестър Юнайтед с 3:1, но предупреди Манчестър Сити, че все още тимът не е стигнал финала за Купата на лигата и не трябва да се отпуска. 

Гражданите изиграха силно първо полувреме на „Олд Трафорд“, в което отбелязаха 3 попадения, но след почивката домакините се подобриха и върнаха един гол. Въпреки това шансовете на Червените дяволи изглеждат само на теория, но Пеп не бърза да се радва. 

„Все още не сме се класирали. Това е Ман Юнайтед и миналия сезон видяхме как могат да преобърнат нещата срещу ПСЖ, като постигнат добър резултат в реванша. Могат да бележат, но все пак се надявам, че с подкрепата на феновете си и ще успеем да стигнем до финала“ заяви Гуардиола. 

„В първите минути те имаха 1-2 опасни контри, но след това Бернардо отбеляза страхотен гол и взехме контрола, като до почивката играхме наистина силно, с много пасове и добро изграждане на атаките. След паузата те промениха формацията си и това донякъде ни затрудни, но все пак постигнахме добър резултат“ добави специалистът, който специално похвали Фернандиньо за играта му. 

„Той трябва да играе като опорен халф, но се налага да действа като централен защитник и макар и срещу себе си да имаше толкова бързи играчи като Рашфорд, се справи отново отлично. Невероятно интелигентен е и чете отлично ситуациите. Без съмнение е страхотен лидер в отбора“.