Серхио Агуеро напомни за себе си с хеттрик при разгрома на Манчестър Сити над Астън Вила с 6:1, с което показа, че остава един от най-добрите реализатори в света. 

Още с първия си гол той се изравни с Тиери Анри в класацията на най-точните стрелци във Висшата лига, а след това и го изпревари, за да се превърне в най-резултатния чужденец в историята на Премиър Лигата. 

Със 177 попадения Агуеро се изравни с Франк Лампард на 4-ото място, като пред него остават единствено Андрю Коул – 187, Уейн Руни – 208 и Алан Шиърър – 260. Ако изпълни договора си, който е до лятото на 2021-а той би трябвало да изпревари Коул и Руни. 

Кун може и да не успее да излезе пред Шиърър, но вече надмина легендарния голмайстор що се отнася до мачовете с хеттрик в тях. Аржентинецът е с 12 такива срещи, докато бившият футболист на Саутхемптън, Блекбърн и Нюкасъл е с 11. 

Макар и през ноември и декември да не игра в няколко срещи, Агуеро е най-резултатен в първенството за Сити с 13 попадения. Той има общо 18 гола за кампанията, като с повече е само Рахийм Стърлинг – 20.