Манчестър Сити изпусна успеха срещу Кристъл Палас в голяма драма. Двата тима врътнаха реми 2:2 на "Етихад" в среща от 23-ия кръг на Висшата лига.

Гостите откриха чрез Тосун в 39-ата минута, а Агуеро в рамките на пет минути след почивката обърна мача.

Той бе точен в 82-ата и 87-ата минути.

И точно когато се виждаше, че Сити ще стигне до успеха Фернандиньо си вкара автогол в 90-ата минута.

След ремито Сити е втори с актив от 48 точки и изостава на цели 13 точки от Ливърпул. 


Домакините от Манчестър имаха сериозно предимство във владеенето на топката през първите минути на срещата, но въпреки това не успяваха да стигнат до чисти голови положения.

В 15-ата минута „гражданите” бяха близо до попадение след прекрасен удар от фаул на Де Бройне, но топката срещна напречната греда.

Броени минути след това на терена настъпи голяма драма, след като играчите на Палас поискаха дузпа в своя полза и дори се стигна до използването на VAR, но системата за видеоповторение показа, че наказателен удар всъщност няма.

В следващите минути нямаше кой знае какви ситуации пред двете врати, но лондончани доста изненадващо успяха да стигнат до попадение и да открият резултата.

Автор на гола стана новото попълнение на „орлите” Ченк Тосун, който откри в тяхна полза, в 39-ата минута.

След центриране от корнер Кейхил отклони топката към близката греда и турският национал бе точен с глава от близка дистанция, за да даде аванс на тима си.

Второто полувреме започна добре за Сити и домакините стигнаха до два добри шанса чрез Стърлинг и Бернардо.

Ударът на първия мина покрай гредата, а ударът на втория бе спасен от противниковия страж.

В 55-ата минута голмайсторът за лондончани Тосун можеше да реши всичко в този мач, но Едерсон спаси от упор неговия удар, от близка дистанция.

В 63-ата минута Сити бе много близо да изравни, но ударът на Жесус от малък. ъгъл премина над вратата.

В 71-ата минута Ридевалд игра с ръка в наказателното поле, а Сити поиска дузпа. След това имаше и проверка с VAR, която показа, че дузпа всъщност няма.

В 82-ата минута Агуеро изравни след гол от нищото. Той засече с крак центриране на Жесус в наказателното поле и от близка дистанция реализира.

Пет минути след това след удар с глава, след центриране на Менди, направи обрата пълен.

В 90-ата минута обаче Палас тотално шокира "гражданите", след като Заха отправи удар, който се отби в крака на Фернандиньо и на практика последния си вкара автогол, като така Палас стигна до точката.

Манчестър Сити – Кристъл Палас 2:2
0:1 Тосун 39
1:1 Агуеро 82
2:1 Агуеро 87
2:2 Фернандиньо 90+ автогол

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Менди, Стоунс, Силва (62 – Жесус), Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Бернардо (75 – Марез), Агуеро, Стърлинг

Кристъл Палас: Гуаита, Кейхил, Томкинс, Кели, МакАртър, МакКарти, Куяте, Ридевалд, Тосун (81 - Уикъм), Аю, Заха