Бившият селекционер на английския национален отбор по футбол Сам Алардайс смята, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола може да поеме Ювентус съвсем скоро.

Спекулациите за бъдещето на каталунеца на стихват, особено след жестокото наказание на "гражданите" от УЕФА.

"Ако се вгледаме в кариерата на Пеп, ние бяхме изненадани, че той реши да напусне Барселона. Той е кадър на Барса, роден е там, играл е там и тренираше младите им таланти. После взе треньорския пост на първия отбор и печелеше редовно трофеи в Шампионската лига и Ла Лига. И изведнъж си взе година почивка", коментира Алардайс.

"Той избра Германия за следващата си дестинация и аз бях впечатлен от това, че той говори на немски. От първия си ден в Германия той можеше да комуникира свободно, което е много важно. Изкара три сезона в Байерн и дойде в Манчестър Сити, където записа невероятни сезони."

"Италия е следващото предизвикателство за него. Сега изглежда сякаш той има нужда да отиде на Ботуша и да отправи предизвикателство към себе си, да покаже, че може да печели и в още една страна. Той ще постигне нещо, което е правил Жозе Моуриньо."

"Жозе печелеше в Португалия, Челси, Интер, Реал Мадрид. И сега отново е там, където му харесва най-много - Висшата лига. Ще е тъжно Гуардиола да си тръгне, защото той даде толкова много на Висшата лига."

"Но Гуардиола напълно ще промени италианците, ако отиде там. За тях винаги е било достатъчно да спечелят с 1:0, но Пеп навсякъде е налагал своя стил на игра. Той ще трансформира Ювентус по отношение на играта", добави Алардайс.