Реал Мадрид – Манчестър Сити, мач от осминафиналите на Шампионската лига, стадион „Сантяго Бернабеу“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид приема довечера Манчестър Сити в първия мач от може би най-чакания осминафинал в Шампионската лига този сезон. Испанският гранд, рекордьор по титли в турнира, се класира за осминафиналите, след като завърши на второ място в Група А, където победител стана ПСЖ. Хората на Зинедин Зидан обаче влизат в сблъсъка с Манчестър Сити с разклатено самочувствие заради неубедителните резултати в последните си два мача в Ла Лига.

Манчестър Сити пък спечели без проблеми своята Група В в турнира, но пък хората на Пеп Гуардиола на практика вече отписаха борбата за титлата в Англия. Отделно този сезон Шампионската лига е огромният приоритет за „гражданите“, които бяха извадени от участие в следващите две години.

Зидан срещна и още един голям проблем преди мача със Сити. Еден Азар се контузи по време на загубата от Леванте и най-вероятно няма да играе повече този сезон. Твърдо аут за сблъсъка е и Марко Асенсио. С тима тренира Хамес Родригес, който лекуваше контузия в ребрата, но пък колумбиецът не попадна в групата за мача. Младият Родриго също отново бе оставен извън групата. Голямата въпросителна за Зидан преди двубоя е на кого да гласува доверие за заместник на Азар. Вариантите са Гарет Бейл, Винисиус и Лукас Васкес.

Нещата в Манчестър Сити изглеждат по-спокойни откъм контузии. Гуардиола призна в навечерието на мача, че ще може да разчита на Рахийм Стърлинг. Аут за мача е единствено трайно контузеният Лерой Сане.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Каземиро, Кроос, Бейл, Иско, Бензема

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Фернандиньо, Лапорте, Менди, Родриго, Д. Силва, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Агуеро

 

СТАТИСТИКА

Манчестър Сити няма победа над Реал Мадрид. „Гражданите“ са губили и двете си гостувания на „Бернабеу“, а двата двубоя на „Етихад“ завършиха наравно.

Реал Мадрид продължава напред в последните си 4 елиминационни сблъсъка срещу английски отбори – 5:0 общ резултат срещу Тотнъм в четвъртфиналите на сезон 2010/2011; 3:2 над Манчестър Юнайтед в осминафиналите през 2012/2013; 1:0 срещу Манчестър Сити в полуфиналите през сезон 2015/2016 и 3:1 във финала срещу Ливърпул през сезон 2017/2018.

Реал Мадрид се класира за фазата на елиминациите в Шампионската лига за 23-ти пореден път. Рекордно дългата серия на „Кралете“ започна от сезон 1997/1998

Реал Мадрид вкара гол във всеки от последните си 22 домакински мача от елиминациите на турнира. Последният отбор, който не получи гол на „Бернабеу“ бе воденият от Пеп Гуардиола Барселона в полуфиналите през сезон 2010/2011 (0:2).

Манчестър Сити играе за седми пореден сезон в осминафиналите на Шампионската лига. Тимът стигна до четвъртфиналите в три от последните четири сезона.

Манчестър Сити бе отстранен във всеки от предишните си три елиминационни сблъсъка срещу испански клубове: 1:4 общ резултат от Барселона в осминафиналите на сезон 2013/2014; 1:3 от Барселона в осминафиналите на сезон 2014/2015 и 0:1 от Реал Мадрид в полуфиналите на сезон 2015/2016.

Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг отбеляза 10 гола в последните си 13 мача от Шампионската лига.

Зинедин Зидан спечели всичките си 12 елиминационни сблъсъка в Шампионската лига като треньор на Реал Мадрид – 9 мача в елиминации и 3 финала.

РЕЗУЛТАТ: 1:1