Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне обмисля своето бъдеще в клуба след забраната им за участие в европейските клубни турнири.

„Гражданите“ обжалват двугодишното наказание извън Европа в резултат на нарушението на правилата за Финансов феърплей на УЕФА. Говорейки за белгийския вестник HLN, Де Бройне призна, че ще бъде трудно да толерира толкова дълъг период извън най-престижните европейски клубни надпревари. 

„Просто изчаквам. Клубът ни каза, че ще обжалва и че е 100% убеден, че е прав. Точно заради това изчаквам, за да видя какво ще стане. Имам доверие на тима си. Веднъж щом бъде направено официално изявление по случая, ще преразгледам отново ситуацията. Две години без европейски футбол е дълъг период. Ако е една година, ще преценя“, започна той.

Докато клубът може да загуби много от звездите си, ако не играе в евротурнирите през следващите два сезона, мениджърът Пеп Гуардиола също е свързван с напускане в резултат на забраната. Въпреки това, Де Бройне няма да вземе решение за бъдещето си в зависимост от решението на испанския наставник. 

„Мисля, че Пеп ще довърши договора си с клуба, независимо от това какво се случи. След това контрактът му ще приключи. Но няма да позволя решението ми да зависи от това какво прави той. Разбира се, че съм работил и с други мениджъри и когато Пеп напусне, трябва да продължа да работя с друг треньор. Но не обръщам внимание на това поне за момента. Има по-важни неща от това сега“.

28-годишният белгиец не пожела да коментира евентуални трансфери в други клубове, въпреки че е спряган за преминаване в Реал Мадрид. 

„В последните няколко години, и преди това също, имаше много тимове, които питаха за мен. Но ако трябва да бъда честен, съм изключително щастлив в Сити. Играя за един от най-добрите отбори в света, играя в Англия – по мое мнение, най-доброто първенство – и това ми харесва. 

Остава предизвикателство да бъда най-добрият и се нуждая също и това. Каквото и да стане, то ще стане. Но няма да е защото съм опитвал да напусна Сити през последните пет години, а заради това, че останах спокоен относно предишните си трансфери. Никога не съм имал проблеми и винаги съм изчаквал момента. С уважение, защото смятам, че си връщаш по-голямата част обратно. Дори извън футбола“, завърши Де Бройне. /БГНЕС