Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че тимът му не е готов за толкова натоварена програма и не знае каква ще бъде формата на състава. 

След 3 месеца пауза Гражданите посрещат Арсенал в отложен двубой, след което им предстоят още мачове до края на сезона, а през август и в Шампионската лига. 

„Готови сме да изиграем един двубой, но 3 или 4 дни по-късно няма да бъдем готови за следващия. Това обаче се отнася не само за Ман Сити, но и за останалите. Затова са необходими ротации, тъй като програмата е много натоварена“ заяви Гуардиола. 

„Можеш да играеш след 3 седмица ваканция, но сега повече от 2 седмици не правехме нищо и просто бяхме на дивана. Няма как играчите да са в оптимална форма. Трябва обаче да довършим сезона и да ограничим икономическата вреда върху клубовете“ добави той. 

„Утре ще видим какво е състоянието ни. След това ще се опитваме да се подобряваме. Три седмици подготовка определено не са достатъчни, но това е положението“ каза още Гуардиола. 

Гражданите ще изиграят 10 мача от първенството до 26 юли, за да приключат кампанията, а им предстои и 1/4финал за ФА Къп срещу Нюкасъл.