Крилото на Байерн Мюнхен Лерой Сане може да се счита за футболист на Байерн Мюнхен, тъй като категорично е отказал да преподпише с "гражданите".

"Той иска да премине в друг клуб. И ако двата клуба постигнат съгласие, той може да си ходи. Ако не се разберем с другия клуб, тогава той (б.р. Сане) ще напусне следващото лято. Лерой отказа на 2-3 пъти да преподпише. Има нужда от ново предизвикателство", заяви мениджърът на Сити Пеп Гуардиола вчера.

Медиите в Германия твърдят, че въпросните откази на Лерой не са свързани с желание за титулярно място на "Етихад" или повече пари. Той просто вече не иска да играе за действащия английски шампион и иска да напусне Висшата лига.

24-годишният Сане вече се е разбрал за 5-годишен договор с Байерн, който му дава емблематичния №10, носен една декада от Ариен Робен. В момента с него играе Филипе Коутиньо, който ще бъде върнат на Барселона в края на август.

Според "Кикер" Сане е на 10 милиона евро от Байерн, защото баварците дават за него 40 милиона евро, докато Сити иска 50 млн. еро.