Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро бе опериран в клиника в Барселона. Още преди това мениджърът Пеп Гуардиола съобщи, че това ще се случи, макар че информацията бе, че ще стане в четвъртък. 

Футболистът пострада в мача срещу Бърнли в понеделник, като първоначално се смяташе, че може да отсъства и доста дълго време. 

В крайна сметка увреждането на коляното не е чак толкова голямо, като става въпрос за разкъсване на менискуса, което все пак налага оперативна намеса, която ще бъде направена от известния специалист др. Рамон Кугат. 

"Всичко мина добре и скоро ще започна рехабилитация. Големи благодарности на д-р Кугат и неговия екип. Благодаря за подкрепата ви" написа Агуеро в Туитър. 

В най-добрия случай възстановяването му ще продължи около 5 седмици, но може да се окаже, че няма да играе и по-дълго. Реваншът срещу Реал Мадрид от 1/8финалите в Шампионската лига ще се изиграе на 7 или 8 август. 

Така Сити остава остава с един единствен нападател в лицето на Габриел Жезус за финалните мачове във Висшата лига, но опции за атаката са още Рахийм Стърлинг, Кевин де Бройне и Бернардо Силва.