Манчестър Сити унищожи Ливърпул с 4:0  и отправи сериозно послание към Червените за следващия сезон. 

Гражданите тотално доминираха и можеха да направят резила на Червените пълен, тъй като се отчетоха и със серия пропуски. Те обаче показаха на съперника, че разликата между двата тима в класирането наистина е нереално голяма. 

Кевин де Бройне, Рахийм Стърлинг и Фил Фодън изиграха великолепен двубой за Небесносините, които бяха пределно мотивирани още от първата минута и не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Шампионите на Юрген Клоп изненадващо не показаха особено голямо желание за битка и отнесоха шамар, който със сигурност ще ги свали на земята, независимо, че водят с 20 точки в подреждането.

За домакините Пеп Гуардиола направи 3 промени в своя тим от загубата срещу Челси, като Ерик Гарсия замени наказания Фернандиньо в средата на защитата. Фил Фодън и Габриел Жезус също започнаха. Юрген Клоп започна със състава, който разби Кристъл Палас.
 
Началото бе очаквано, защото домакините се подредиха в шпалир и показаха уважението си към новия шампион на Англия, като аплодираха Червените при излизането им на терена.  

Двубоят бе отворен и още в 3-ата минута Жезус се измъкна зад защитата на съперника и вкара, но попадението правилно бе отменено поради засада и потвърждение от ВАР. 

Ливърпул отговори с положение пред Салах и Мане, но Едерсон се справи отлично, спасявайки и двата удара. И двата тима действаха остро и в 20-ата минута Салах стреря остро, но в гредата, а при добавката Мане не успя да овладее. 

Малко след това обаче, Стърлинг надигра Гомес, който го събори в наказателното поле. Кевин де Бройне реализира отсъдената дузпа в 25-ата минута и така Сити поведе. 

Последва ситуация и пред Жезус, който получи между Робъртсън и Ван Дайк, измъкна се, но ударът му от малък ъгъл мина встрани от вратата. Гражданите обаче продължиха да играят добре и скоро отново ликуваха. 

Де Бройне намери Жезус, който се измъкна от Робъртсън и намери Фодън, който пък взаимодейства със Стърлинг. Първото докосване на нападателя обърка Гомес, а след това веднага последва удар и топката отново се оказа в мрежата на Алисон. 

Малко преди паузата кошмарът за Ливърпул стана пълен. Фил Фодън размени пасове с Де Бройне и от чиста позиция стреля под гредата, за да направи 3:0! Истински разгром!

Второто полувреме започна с нова възможност за домакините, но Жезус стреля в Алисон от добра позиция. Последва и шанс за Стърлинг, след чийто удар топката рикошира и премина встрани. Последва изчистване на Ван Дайк пред голлинията след опит на Фодън, макар че останаха съмнения за засада на Де Бройне. 

Мане и Александър-Арнолд бяха близо до гол за Ливърпул, но първо сенегалецът изпусна топката от контрол, а след това свободният удар на защитника мина малко встрани. 

В 66-ата минута обаче, домакините направиха още една страхотна атака и вкараха отново. Марез и Родри започнаха нападението, след което Де Бройне изведе Стърлинг, който финтира Робъртсън и стреля към вратата. Топката може би нямаше да попадне в мрежата, но Окслейд-Чембърлейн се плъзна по тревата и си отбеляза автогол. 

В минутите до края предимството на Гражданите се запази, а Марез и Де Бройне пропуснаха да направят резила на Ливърпул още по-сериозен, пропускайки добри ситуации. В края гол на Марез бе отменен за игра с ръка, но и 4:0 ясно показа за какво става дума поне в този мач.  

Манчестър Сити – Ливърпул 4:0
 
1:0 Де Бройне 25
2:0 Стърлинг 35
3:0 Фодън 45
4:0 Окслейд-Чембърлейн 66 автогол
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър (73 Кансело), Гарсия, Лапорт (77 Отаменди), Менди, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Фодън, Жезус (57 Марез), Стърлинг (77 Б. Силва)
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (76 Уилямс), Гомес (46 Окслейд-Чембърлейн), Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум (62 Кейта), Салах, Фирмино (62 Ориги), Мане (87 Минамино)