В Саутхемптън са имали специален план за позицията на вратаря на Манчестър Сити Едерсон, разкри мениджърът Ралф Хазенхютъл. 

Стражът бе прехвърлен със страхотен удар на Че Адамс и Светците стигнаха до великолепна победа с 1:0. 

Знаейки, че често вратарят на съперника е далеч от голлинията си, за да участва в разиграването на топката, нападателят стреля без да се замисли след отнета топка и вкара с опит точно от 35,6 метра. 

„Когато имаш вратар като него, който играе и като либеро в изграждането на играта, е нормално често да не е в оптимална позиция, особено когато успееш да отнемеш топката бързо. Ние искахме да ги принудим да сбъркат и след това всичко опираше до бързата мисъл, съобразителност и точност. Че веднага прецени какво може да направи и вкара този изумителен гол“ заяви доволният Хазенхютъл. 

„В такива мачове трябва да си смел и да имаш и малко късмет. Показахме страхотна страст и получихме това, което заслужавахме. Голът означава много за Че, но и за целия отбор. Изпълнихме отлично плана си и при положение, че бяхме най-слабия домакин в Лигата, изиграхме най-добрия си мач на своя стадион, откакто съм тук. След това бяхме смели. Фантастичен резултат“ добави той. 

Саутхемптън вече е спечелил 11 точки през сезона срещу отбори от Голямата шестица, като единствено Уулвърхемптън е с повече – 12.