Пеп Гуардиола очаквано бе разочарован след 9-ата загуба на Манчестър Сити за сезона и обяви, че му е трудно да обясни случилото се. 

Срещу Саутхемптън Гражданите за пореден път доминираха, пропуснаха обаче положенията си и в крайна сметка загуха с 0:1 само 3  дни, след като сразиха шампиона Ливърпул с 4:0. 

„Допуснахме грешка и бяхме наказани. Загубихме много мачове по подобен начин, а тогава няма как да се бориш за титлата във Висшата лига. Въпреки това ми е трудно да намеря обяснине, тъй като цялостно играем много добре, имаме положения, най-резултатният отбор в Лигата сме, но въпреки това губим“ заяви Гуардиола, като защити Едерсон за грешката му. 

„Използваме вратаря си при изнасянето на топката, за да имаме по-добър контрол и той ни дава много. Грешки се случват във футбола, но не загубихме заради това. Просто направихме много пропуски и явно трябва цялостно да се подобрим, а това означава да сме по-прецизни в нападение и по-внимателни в защита. Вярвам в момчетата, но явно има неща, които трябвада изчистим“ добави той. 

„Резултатът от мача с Ливърпул бе забравен, но случилото се сега бе резюме на целия ни сезон, тъй като загубихме много мачове по подобен начин. Трябва да намерим решение на проблемите“ каза още Гуардиола.