Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели след победата над Брайтън с 5:0, че "гражданите" заслужават да играят в Шампионска лига догодина. 

Успехът срещу снощи гарантира на манчестърци второ място в английската Висша лига, но в понеделник ще се реши обжалването на наказанието на клуба за забрана за игра в турнира на богатите в период от 2 години.

"Останах доволен от всички в този мач. От резултата и нивото, което показахме. В момента играем много добре и сме готови за финалните срещи от Висшата лига и Шампионска лига.

Забравихме резултата със Саутхемптън. Футболът понякога е странен. Просто не вкарахме там, а играхме невероятно добре. Ние сме отбор, който създава много положения, за щастие, срещу Брайтън, се възползвахме от тях.

Класирахме се за Шампионска лига, което беше минимумът, който се изискваше от клуба. Тези играчи го правят вече 6 или 7 години. Ние печелим на терена и се надяваме в понеделник УЕФА да позволи на тези играчи да са там догодина. Те заслужават да са в турнира на богатите", каза Гуардиола.