От Манчестър Сити са започнали разговори с Борнемут за привличането на защитника Нейтън Аке, съобщават английските медии. 

Приоритет за Пеп Гуардиола за следващия сезон е подобряване на защитата, след като това бе основен проблем през настоящата кампания, през  която Гражданите останаха без тилтата във Висшата лига и ФА Къп. 

Разговорите все още са в начална фаза и от гранда все още не са отправили официална оферта към Черешките, но се твърди, че футболисът е оценяван на около 40 милиона паунда. Освен това се говори, че интерес към него има още от Челси и Манчестър Юнайтед. 

Отбраната на Сити бе доста неубедителна в някои мачове, като контузията на Аймерик Лапорт накара Гуардиола да използва Фернандиньо дълго време като централен бранител, след като не бе доволен от Стоунс и Отаменди, а в края на сезона заложи и на младия Ерик Гарсия. 

Иначе от клуба следят и други бранители като Калиду Кулибали от Наполи, Диего Карлос от Севиля и Бен Чилуел от Лестър. В плановете са още крилото на Валенсия Феран Торес, както и бразилския халф Диего Роса от Гремио, който е едва на 17.