Бившият полузащитник на Барселона и Манчестър Сити Яя Туре бе засечен да тренира с футболистите от четвъртодивизионния Лейтън Ориент, информира БНР

Новината веднага разбуни духовете сред привържениците на лондонския клуб от Лига 2, които поискаха от клубното ръководство да предложи договор на 37-годишния котдивоарец.

Туре, който спечели три титли на Англия по време на осемгодишния си престой в Манчестър Сити и взе Шампионската лига с Барселона през 2009 година, ще продължи да тренира с Лейтън Ориент и през следващите няколко седмици. Все още обаче няма яснота дали може наистина да се стигне до контракт между двете страни заради солидните финансови изисквания на африканеца.

През последния сезон Яя Туре игра в китайския Циндао Хуанхай. В кариерата си той е носил още екипите на белгийския Беверен, украинския Металург (Донецк), гръцкия Олимпиакос, както и френския Монако.

Богатата му футбола визитка включва още една Купа на Африка с националния отбор на Кот д'Ивоар, четири приза за "Най-добър африкански футболист", титла и купа на Испания, купа на Англия, суперкупа на Европа, както и трофей от Световното клубно първенство.